Jako u všech receptů které na mém blogu můžete najít tu mám 5 bodů přípravy.
1)Připrav si ingredience.
2)Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
3)Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.
4)Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.
A poslední slova na závěr...Pokud si chcete buchty nějakým spůsobem dozdobit nebo něco takového,tak je na právě teď čas.👍
Žádné komentáře:
Okomentovat